Vistas sacepums ar pupiņām jeb mana jaunā pupiņu zupa

Kad ir apnikuši visi parastie ēdieni (lasīt makaroni, kartupeļi un rīsi), tad nekas cits neatliek kā ķerties klāt ēdienkartes paplašināšanai. Un tā ar draugu esam uzsēdušies uz pupiņām 😀 Šis ēdiens man patīk ne tikai tāpēc, ka ir garšīgs, bet arī tāpēc, ka ir ļoti elementāri pagatavojams un ir finansiāli lēts. Oriģinālā recepte ir nedaudz citāda, šeit parādīšu, kā es to taisu.

Viss, kas būs nepieciešams:IMAG0608

  • 600 g vistas šķiņķi/stilbiņi
  • 400 g konservētas pupiņas
  • 125 g čorizo desa (vai jebkura žāvētā desa)
  • 1 sīpols, sarkanā paprika un liela ķiploka daiviņa
  • 300 ml karsts vistas buljons
  • svaigs timiāns

Pagatavošana:

  • Dziļā pannā sakarsē olīveļļu. Kārto pannā vistu, šķēlītēs sagrieztu desu un sakapātu sīpolu. Visu cep aptuveni piecas minūtes, ik pa laikam apmaisot desu un sīpolus, bet vistu nekustinot. Tad apgriež vistu un cep no otras puses.
  • Pievieno pannas saturam palielos gabalos sagrieztu papriku, piespiež vienu ķiploka daiviņu, pupiņas, buljonu un timiāna zariņus.
  • Ļauj virumam uzvārīties, pārsedz ar vāku un karsē uz lēnas uguns 25 minūtes vai līdz vista ir mīksta.

*Čorizo desas vietā var izmantot kādu citu kūpināto mājas desu.

Lai garšīgi! 🙂

Komentēt