Krokainie šokolādes cepumi

Man ir stress. No esošās situācijas un visādi citādi arī. Tā nu esmu pasākusi izlādēties pa naktīm cepot gardumus. Ne jau katru nakti, bet krietni biežāk nekā agrāk. Tā nu viennakt’ izvēle krita uz nesen šķirstīto Annas Pannas grāmatu Kūkas un ne tikai. Tur piefiksēju šo un vēl vienu ņammu. Šie man atsauca atmiņā reizi, kad daudzus gadus atpakaļ cepu ļoti līdzīgus cepumus, tikai tie bija ar kafiju. Tieši tāpat kā ar Ozoliņu, tāpat es ceru, ka arī šoreiz es neko likumīgu nepārkāpju un atļaujos padalīties ar savu rezultātu.

Nepieciešams:IMG_0313

  • 50g kakao
  • 125g miltu
  • 1tējk. cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 40g sviesta
  • 150g cukura
  • 2 olas
  • pūdercukurs apbIMG_0320ārstīšanai

Pagatavošana:

  • Sajauc visas sausās sastāvdaļas. Atsevišķā bļodā saputo sviestu ar cukuru un pakāpeniski pievieno olas. Kad tas izdarīts, masā iecilā sausās sastāvdaļas līdz viss viendabīgi iecilāts. Mīklu vismaz uz stundu liek ledusskapī (ideāli uz nakti; es liku īsāku brīdi, bet saldētavā).
  • Saveļ bumbiņas (oriģināli 16-20, bet man laikam bija maziņas un sanāca vairāk). Katru savelto bumbiņu kārtīgi izviļā pa pudercukuru. Tad šauj krāsnī – 175 grādos un uz 12 minūtēm.

P.S. Nomierinošs efekts – gan bumbiņu velšana, gan vērošana, kā tās plaisā un pūšas (uz pannas neliek ļoti cieši kopā).

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s