Klasika – riekstiņi

Es ļoti ilgu laiku dzīvoju bez cepeškrāsns, bet ticēju, ka reiz būs diena, kad cepšu riekstiņus. Nopirku formiņas. Salīdzinoši nesen es tiku pie padomju laika formiņām. Nav nekādas dižās atšķirības un tomēr – vecajās formiņās tie riekstiņi izskatās “pareizāk” 😀 Vēl – lai arī jauno formu priekšrocība ir ātra atdzišana, vecās tomēr uzvar ar izskatu un to, ka tās ir dziļākas. Tā kā es gatavoju pirmo reizi, tad darīju visu burtiski pēc receptes. Droši drīkst taisīt uz pusi mazāk mīklas, jo no šī man sanāca ļoti daudz, ap 50-60 riekstiņiem. Es teiktu, ka var likt arī nedaudz mazāk sviesta, jo trekni sanāk bezgala.

Nepieciešams:

200g sviesta, 4 olu dzeltenumi, 300g miltu, 1 citrons, 100g cukura

Pagatavošana:

  • Sviestu saputo ar cukuru (es blenderēju). Pakāpeniski pieliek dzeltenumus (no baltumiem pēc tam var uztaisīt bezē cepumus), ierīvē citrona miziņu un izspiež tā sulu. Pieliek miltus un samīca.
  • Izveido riekstiņus un cep 15min 150grādos.
  • Kad tie nedaudz padzisuši, pilda ar vārītu iebiezināto pienu (iejūtīgi, jo cepumiņi trausli).

Lai garšo!

 

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s