Aveņu – šokolādes kūka

Reizēm ir tā, ka vienkārši iegribas uztaisīt kūku. Un saldētavā tik daudz ogu… Tā nu tapa neplānots svētku gardums (t.i., kūka plānota, bet valsts svētki sakritība 🙂 ). Forši ir arī tas, ka galarezultāts nav dārgs un ir ekstra viegli uztaisāma.

Sastāvdaļas:imag0798

  • 300 g cepumu
  • 100 g mandeles (bez mizas)
  • 200 g tumšā šokolāde
  • 150 g sviests
  • 150 g saldais krējums
  • 200 g avenes
  • ap 150g melleņu (mana improvizācija)
  • 30 g kakao
  • 60 g pūdercukurs

Lai tiktu līdz kūkai:

  • Katliņā liek šokolādes gabaliņus, gabalos sagrieztu sviestu un saldo krējumu. Visu silda uz mazas uguns un maisa, kamēr iegūst viendabīgu masu. Atliek mazliet atdzist. Kamēr masa dzesējas, jebkādā formā ieklāj foliju (lai kūku pēc tam ērti dabūtu ārā).
  • Kad tā nedaudz padzisusi, pievieno iepriekš gabaliņos salauztus cepumus un sasmalcinātas mandeles. Uzmanīgi pievieno pusi no aveņu un melleņu daudzuma. Liek formā un ledusskapī uz pāris stundām, lai masa sastingst (es teiktu, ka ideāla ēšana ir nākamais vakars).
  • Kūku no formas izņem pašu formu apmetot otrādi (kas bija apakša, nu ir augša). Oriģināli receptē sajauc kakao ar pūdercukuru un pārkaisa pār kūku, bet es kaisīju tikai pūdercukuru. Izrotā un

lai labi garšo! 🙂

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s