Man beidzot ir cepeškrāsns un beidzot es varēšu aktīvāk izmantot savu brīnišķīgo Cepam grāmatu 🙂 Lai arī man šoreiz viss 100% nesanāca, noveļu to uz savu nogurumu un nošmauktajiem riekstiem. Šie Ziemassvētku cepumi esot tradicionāli švābu apdzīvotajā Vācijas daļā. Lai arī es škrobējos par mazo neveiksmīti, visi, kuri tika pie ēšanas, slavēja tos.
Nepieciešams:
- 2 olu baltumi
- 175g pūdercukura+pārkaisīšanai
- 250g maltu apgrauzdētu lazdu riekstu
- 1 ēd.k. malta kanēļa
Pagatavošana:
- Saputo olas baltumu stingrās putās, prātīgi iemaisa cukuru un turpina putot līdz masa ir bieza un spīdīga. Ceturto daļu atliek, bet pārējā iecilā riekstus un kanēli. Uz vienu stundu ieliek ledusskapī.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 140grādiem. Tagad sākas daļa, kas man īsti nesanāca, bet teorētiski bija jābūt tā – mīklu izrullē 1cm biezu, izspiež zvaigznītes un liek uz pannas, kas nokaisīta ar pūdercukuru (neaizmirsam par cepampapīru!). Pārāk cieši likt nevajadzētu, jo cepumi pūtīsies. Pēc tam tiem uzziež atlikto olbaltuma maisījumu un šauj krāsnī iekšā.
- Cep ~ 25minūtes, lai glazūra neapbrūnē, bet cepumi nedaudz nedacepušies. Krāsni izslēdz, nedaudz paver durtiņas, bet cepumus atstāj krāsnī vēl 10minūtes. Pēc tam var ņemt ārā pavisam un atdzesēt kārtīgi.
Lai jums ir veiksmīgāk! 🙂