Piparkūku sīrups

Ak, piparkūkas, piparkūkas! Iepriekš zināju par Kanādas piparkūkām, kuras ir vairāk kā kūkveidīgi cepumi, tāpēc mani izbrīnīja, ka var būt arī sīrups ar piparkūku garšu. Mana piebilde: es minētās garšvielas aizvietoju ar gatavu piparkūku garšvielu maisījumu. Recepte no manas jaunās testējamās grāmatas Piparkūku brīnumzeme. Dzēriens: karstā šokolāde ar tumšās šokolādes skaidiņām un pikanto sīrupu.

Nepieciešams:IMG_0749

  • 300g cukura
  • 1 ēd.k. malta ingvera
  • 2 tējk. malta kanēļa
  • 1 tējk. malta muskatrieksta
  • 1/4 tējk. maltu krustnagliņu
  • 1/4 tējk. sāls
  • 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta

Pagatavošana:

  • Katlā ielej 500ml ūdens un pievieno cukuru, garšvielas un sāli. Uzvāra, bet jāskatās, lai neskrien pāri (uzvedas tieši tāpat kā piens!)
  • Kad uzvārījies, nogriež mazāku uguni un karsē 15-20min (man šķita, ka nekas nebiezē un piemetu vēl 5min). Šķidrumam būtu jāatgādina kļavu sīrups. Kad pagājis laiks, noslēdz uguni un pievieno vaniļas ekstraktu. Atdzesētu lej burkā un vāks virsū.

Sīrupu var uzglabāt mēnesi un ja sacukurojies, tad burku ieliek uz brīdi karstā ūdenī. Pats sīrups pa vienai ēdamkarotei ir liekams pie kafijas, latte, karstās šokolādes, pankūkām, biezputrai un Mima saka, ka pat pie kokteiļiem!

Mūzika: Simon&Garfunkel – The Sound of Silence

One comment on “Piparkūku sīrups

  1. Atbalsojums: Piparkūku brīnumzeme | thestoryofelza

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s