Tarte ar trīs šokolādēm

Kamēr steidzu pabeigt iesāktās grāmatas un apkopot domas par izlasīto, pastāsīšu par vēl vienu tarti, kuru cepu atvaļinājumā. Šo es izvēlējos, jo tā ir ekstra viegla. Jāizcep tikai pamats. Pēc garšas tā dažbrīd atgādināja vieglu siera kūku, dažbrīd – kopā sajauktas šokolādes. Un salda, salda… Šo noteikti var pasniegt īpašās dienās kūkas vietā 🙂

Nepieciešams:IMG_7974

  • 375 g smilšu mīklas (var gatavots pats, var pirkt veikalā; man bija pašas gatavota)
  • 150 g melnās (70%) šokolādes
  • 150 g piena šokolādes
  • 60 g baltās šokolādes, sagriezta maziņos kubiņos
  • 250 g saldā krējuma
  • 150 g krēmsiera (recepte prasa Creme Bonjour, bet šķiet, ka man bija Rasa bezpiedevu)
  • vaniļas ekstrakts

Pagatavošana:

  • Tartes formā (vai pannā ar noņemamām malām) ieklāj izrullēto mīklu. Tālāk seko tas, ko es nedarīju, jo man žēl pupiņu: tad ieklāj cepamo papīru un pa virsu uzber pupiņas. Liek cepties 200 grādos 10 minūtes. Tad izņem pupiņas, noņem papīru un cep vēl 5 minūtes. Es vienkārši pamatni sadurstīju ar dakšiņu.
  • Kamēr pamatne dziest, var gatavot pildījumu. Katliņā sakarsē saldo krējumu (līdz pirmajam burbulim). Kamēr karsējas saldais krējums, bļodā mazos gabaliņos salauž piena un melno šokolādi. Tad šokolādei uzlej karstu saldo krējumu un ļauj pastāvēt ~1 minūti. Samaisa līdz viendabīgai, spīdīgai masai.
  • Tajā pašā katliņā liek krēmsieru un vaniļu. No siltuma, kas ir katliņā, krēmsiers atlaižas un kļūs mīksts, krēmīgs (es uz minūti ieliku siltajā cepeškrāsnī, jo katliņš bija paspējis atdzist). Tam pakāpeniski pievieno šokolādes maisījumu un samaisa ar putojamo slotiņu, līdz ir viendabīga masa.
  • Uz pamatnes izkārto balto šokolādi un lej pāri krēmsiera un šokolādes masu. Liek ledusskapī, lai sastingst vismaz 12 h.

Mūzika: Linga – Šeit

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s