Aveņu-mandeļu tarte

Vienreiz izprovējusi, gribēju šo nest uz darbu dzimšanas dienas kūkas vietā, bet sanāca citādi. Tas ir tik stulbi, ka esi pacenties izcept šo, bet aizmirsti virtuvē uz galda… Neko darīt, apēdīšu pati 😀 Oriģināli aveņu vietā ir ķirši, bet kaut kā sagribējās avenes un daudzo miltu vietā liku tikai kviešu. Daudzumi: aptuveni.

Būs nepieciešams:IMG_7982

Mīklai:

  • 45 g auzu miltu
  • 25 g pilngraudu miltu
  • 55 g kviešu miltu
  • 30 g cukura
  • paciņa vaniļas cukura
  • 105 g sviesta
  • 1 maza ola
  • 1‒2 ēd.k. piena

Pildījumam:

  • 600 g aveņu (man bija saldētās, kur 400g, arī pietiek)
  • 2 olas
  • 80 g saldā krējuma
  • 50 g cukura
  • 1 ēd.k. kviešu miltu
  • 50 g mandeļu ar visām miziņām
  • 1 citrona miza, smalki sarīvēta

Pagatavošana:

  • Bļodā liek pirmās 6 mīklas sastāvdaļas, samīca. Tad pievieno olu, pienu un mīca, līdz no mīklas saveidojas bumba. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  • Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Izrullē mīklu, ieklāj formā. Teorētiski pēc tam tā jāliek saldētavā, bet es tā nedarīju. Nezinu, kas no tā mainās.
  • Visas pildījuma sastāvdaļas, izņemot avenes, sablenderē līdz vienmērīgai masai. Formā saliek avenes un uzlej pildījumu. Liek krāsnī un cep 35–40 minūtes, līdz tarte kļūst zeltaina.

Recepte no četrām sezonām.

Mūzika: My Chemical Romance – The Sharpest Lives

3 comments on “Aveņu-mandeļu tarte

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s