Kāpostu plācenīši

Kamēr mani mājās gaida kabaču kalni, tikmēr jāizlīdzas ar to, kas no mājām ir paņemts pirms nedēļas. Pēdējais, kas man bija aizķēries, bija kāposts. Ja mamma dod, kāpēc neņemt? Tas nekas, ka nav ideju, kur to realizēt 😀 Beigās tapa šie plācenīši, kuru receptei nejauši uzdūros, meklēdama pilnīgi kaut ko citu. Tas nav tik būtiski. Izrādījās garšīgi, jo nogaršošanas vietā divus noēdu tā, ka nebija ko redzēt.

Nepieciešamie produkti:IMG_7271

  • 1 kg kāposta (respektīvi, man bija neliela kāpostgalviņa)
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploku daiviņas
  • sauja pētersīļu (tā kā netieku klāt dārzā esošajām, izlīdzējos ar jau žāvētām)
  • 1 ola
  • 100 g manna
  • 100 g miltu
  • sāls, pipari pēc garšas
  • rīvmaize (man tāda tumša, no rudzu maizes)
  • eļļa cepšanai
  • skābais krējums pasniegšanai

Pagatavošana:

  • Katlā uzvāra sālsūdeni, tajā liek kāpostu (sagriezts 4 daļās un izgriezts kacens). Vāra 8 – 10 minūtes. Kāpostu notecina un atdzesē.
  • Kamēr kāposts vārās, var smalki sagriezt sīpolu, ķiplokus un pētersīļus. Pa/atdzisušo kāpostu smalki sagriež, pievieno iepriekš sagrieztajam, pieliek olu, mannu, miltus, sāli un piparus. Visu labi samaisa. ”Mīkla” gatava.
  • No izveidotās masas veido plācenīšus, apvārta rīvmaizē un cep pannā uz vidējas uguns līdz zeltaini brūni. Pasniedz siltus ar skābu krējumu.

Pēc garšas mazliet atgādina kāpostu tīteņus. Ir pat ļoti ticams, ka pagatavošu vēl kādu reizi 🙂 Un tad es atcerēšos pievienot vēl kādu zaļumu, jo tas tikai šos plācenīšus bagātinās 🙂

Mūzika: AFI – Heart Stops

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s