Šokolādes krēma kārtojums

Uznāca atkal mazā luste padarboties virtuvē un starp dažādiem ēdieniem radās arī šis – šokolādes krēma kārtojums. Ļoti gards, ātrs un salds. Nākamajā reizē es to saldumu taisīšu mazāku, bet visādi citādi – burvīgs brīvdienu saldēdiens 🙂 Paredzēts ir 4 porcijām un recepte iegūta no Steidzīgajiem (jau atkal).

Lai to pagatavotu, būs nepieciešams:IMG_6747

  • 90g sviesta
  • 100g tumši brūnā cukura
  • 125ml saldā krējuma
  • 2 ēd.k. kakao
  • 90g sadrupinātu mandeļu cepumu (man bija citādi)
  • 90g zemesriekstu šokolādē (izlīdzējos ar MM zemesriekstiem)
  • 1 l vaniļas saldējuma

Pagatavošana:

  • Mazā katliņā uz mērenas uguns izkausē sviestu. Tad tam pievieno brūno cukuru, krējumu un kakao. Masu karsē 5 minūtes, līdz apjoms nedaudz samazinās (un sabiezē).
  • Nedaudz atdzesē.
  • Paredzētajos trauciņos kārtās liek sadrupinātus cepumus, zemesriekstus, saldējumu un iegūto šokolādes mērci. Pasniedz nekavējoties (un patiešām nekavējoties, jo mērce izrāda vēlmi sastingt, bet saldējums – izkust līdz nebaudāmam skatam…)

Tas arī šoreiz viss.

Mūzika: Apocalyptica – Cold Blood

2 comments on “Šokolādes krēma kārtojums

    • Nē, šoreiz tiešām nebija, jo nav pašas šokolādes. Tu vari likt varbūt tikai vienu karoti kakao, bet brūno cukuru šoreiz gan vajadzēs. Citadi nebūs tā pareizā brūnuma 🙂
      Pēc tam pastāstīsi, kā veicās 🙂

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s