Šokolādes skaidiņu cepumi

Ah! Izrādās, ir tik jauki atvaļinājumā kaut ko cept. 🙂 Man ir tagad tāds kā izprovēšanas “projektiņš” ar trīs pakāpēm. Šis ir tāds vieglais, jo viss tikai jāsamaisa un jāliek krāsnī iekšā. Jāpiebilst, ka dažādu iemeslu dēļ es īsti 100-procentīgi pie receptes neturējos. Nezinu, cik ļoti tas ietekmēja gala rezultātu, taču bija ļoti garšīgi un pats galvenais – ļoti vienkārši.

Skatot vēstures lapas, šokolādes skaidiņu cepumus pasaule pirmo reizi nogaršoja 1930.gadā. Rūta Greivsa Veikfīlda mīcījusi mīklu un tajā nejauši iekrituši daži šokolādes gabaliņi. Nolēmusi nelaist postā mīklu un no tās pagatavoja cepumus. Kopš 1997.gada tie oficiāli tiek uzskatīti par Masačūsetsas štata cepumiem.

Nepieciešams:IMG_6380

  • Kausēts sviests ieziešanai (šo es izlaidu, jo izmantoju cepamo papīru)
  • 175g izsijātu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 125g kausēta margarīna
  • 85g gaišā muskovado cukura (Rīgā aizmirsu paskatīties un mājas veikalos tāda nav, tāpēc izlīdzējos ar brūno cukuru)
  • 55g pūdercukura
  • 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta (aizvietoju ar tējk. vaniļas cukura)
  • 1 sakulta ola
  • 125g šokolādes čipšu (arī šeit izlīdzējos ar tumšo šokolādi, kuru salauzu mazos gabaliņos)

Pagatavošana:

  • Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem. Lielā bļodā iepilda visus produktus un sakuļ gludu mīklu. Ar ēdamkaroti liek mīklas piciņas uz plāts pietiekamā attālumā citu no citas (es liku ar tējkaroti, jo šķita, ka tie varētu dikti “pūsties” – tā arī bija).
  • Cep 10-12 minūtes līdz cepumi kļūst zeltaini brūni.

Patiešām ļoti viegli pagatavojami cepumi, kurus varētu cept pat darba dienas beigās. Viens punkts izprovējamās grāmatas labā.

Mūzika: Tuomas Holopainen – A Lifetime of Adventure

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s