Biezpiena sacepums

Tā kā šodien ir svētki, maltīti var bagātināt ar kādu saldo ēdienu. Pirms kāda laika izmēģināju biezpiena sacepumu, jo tas man asociējas ar bērnību. Grāmata, no kuras ir ņemta šī recepte, man vispār asociējas ar bērnību, tāpēc liels paldies Zvaigznei ABC par ideju apkopot šīs receptes 🙂

Būs nepieciešams:IMG_9218

  • 200g biezpiena (tā kā man gala rezultāts nezināmu iemeslu dēļ sakritās, es teiktu, ka jāņem vairāk)
  • 40g margarīna
  • 50g cukura
  • 30g kviešu miltu/mannas
  • 1 ola
  • rozīnes (es neizmantoju, jo man ne pārāk tās garšo šajā saldajā)
  • rīvēta citrona miziņa
  • vaniļa
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

  • Margarīnu saputo ar cukuru, sāli, citrona miziņu un vaniļu. Pieliek olas dzeltenumu un puto līdz izkūst cukurs.
  • Iegūtajai masai pievieno biezpienu, miltus/mannu (man bija milti) un rozīnes (ja izmanto). Visu labi izmaisa un beigās pievieno stingrās putās sakultu olas baltumu un to iecilā.
  • Biezpiena masu liek pannā un cep cepeškrāsnī 180 grādos  30-40minūtes.
  • Tā kā es šo saldo vienmēr esmu ēdusi ar ķīseli, pagatavoju arī to no zemeņu sulas.

Lai izdodas!

Mūzika: W.A.S.P. – The Idol

3 comments on “Biezpiena sacepums

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s