Mannā kekss ar magonēm

Atvainojos par ieilgušo klusumu, bet neko darīt. Pārtraukšu to uz brīdi, piedāvājot keksa recepti, kuru gatavoju vasarā. Šis ir lielisks kekss, ko kādās mazākās svinībās pasniegt kūkas vietā vai arī lai vienkārši sevi palutinātu svētdienas rītā. Tas nav sauss, bet ir viegli drupens un diezgan sātīgs. Un pats galvenais – ļoti viegli pagatavojams. Lai izdodas!

Sastāvdaļas: IMG_4658

  • 1 glāze cukura (var likt arī drusku mazāk, bet tad garoziņa nebūs tik karamelizēta)
  • 1 glāze mannā
  • 1 glāze kukurūzas miltu (es liku parastos)
  • 1 glāze eļļas (man tas liekas krietni par daudz, tāpēc es liku ~ 1/3 glāzes)
  • 1 glāze bezpiedevu jogurta (izlīdzējos ar 20% skābo krējumu)
  • 1 tējk. sodas
  • 1 ola
  • Magones (bet var likt arī citas piedevas)

Pagatavošana:

  • Visas sastāvdaļas samaisa viendabīgā masā – es vispirms liku sausās sastāvdaļas, tad krējumu, olu un eļļu.
  • Sagatavoto masu lej keksa formā un cep 180 grādos 30 – 40 min. Ja ir vēlēšanās gatavu var pārkaisīt ar pūdercukuru, bet man neprasījās, jo garoziņa ir salda.

Mūzika: Heldmaschine – La Paloma

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s