Kviešu pilngraudu mafini

Reizēm ir vērts pamēģināt arī tās receptes, kas tiek drukātas uz iepakojumiem 😀 Šie mafini (keksi) ir lieliski piemēroti brokastīm vai ātrām pusdienām, jo pretstatā ierastajiem, šie ir sātīgi. Garša atšķiras par 180 grādiem!

Nepieciešams:IMG_4556

  • 230 g pilngraudu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera (tajā brīdī bija beidzies, tāpēc nemaz nepieliku un nekas nenotika…)
  • 1 tējk, sodas
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 1 vidēja ola
  • 2 olu dzeltenumi (tas nozīmē, ka paliek baltumi un jātaisa bezē cepumi :D)
  • 100 g cukura
  • 250 ml kefīra
  • 125 ml eļļas (tā kā gatavoju pirmo reizi, liku cik rakstīts, bet nākamajā reizē likšu mazāk)
  • Piedevas – 80 g rozīņu, 110 g sarīvētu ābolu, 20 g ķirbju sēklu, 20 g saulespuķu sēklu (es liku tikai rozīnes un saulespuķu sēklas, bet šeit var droši variēt)

Pagatavošana:

  • Bļodiņā liek rozīnes, pārlej ar karstu ūdeni un 10 minūtes patur (parastā darbība ar rozīnēm; jāsaka, ka es tās vienkārši siltā ūdenī pamērcēju). Lielākā bļodā sajauc miltus, cukuru, sāli, sodu, cepamo pulveri un kanēli. Otrā bļodā – kefīru, olu, olu dzeltenumus un eļļu sajauc tikai tik daudz, lai viss sajaucas.
  • Šķidrās sastāvdaļas iejauc sausajās sastāvdaļās un samaisa pēc iespējas mazāk maisot (izklausās sarežģītāk, nekā ir īstenībā; es ”iecilāju”). Pieliek piedevas un samaisa.
  • Masu liek formiņā un cep 190 grādos 25 – 30 min vai arī līdz mafini ir zeltaini (es cepu 30 min, lai gan būtu pieticis arī ar 25… nu, tas garšu nemainīja).

Fonā liekamā mūzika: Vecā Toma būda – Trešā acs

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s