Itāļu ābolu kūka

Reizēm ir patiešām interesanti izšķirstīt 90-to gadu recepšu žurnālus. Tādā veidā uzgāju un izprovēju šo recepti. Bet kas tas bija par žurnālu, to gan vairs neatminos.

Būs nepieciešams:IMG_3391

  • 50g margarīna
  • 125g cukura
  • 3 olas
  • 10 ēd.k. kviešu miltu (4 – parastie kviešu milti, 6 – rupja maluma kviešu milti)
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • ~ 500g ābolu (3 vidēja lieluma)
  • 100g saldā krējuma
  • 100g kafijas krējuma
  • 1 tējk. vaniļas cukura

Pagatavošana:

  • Samaisa 75g cukura ar margarīnu, pievieno saputotu pusolu (puto visas trīs, pievienojot 50g cukura; man pusola bija 2 ēd.k). Iegūtajai šķidrajai masai pievieno miltus ar cepamo pulveri. Galā vajadzētu sanākt tādai mīklai, lai no tā varētu izveidot groziņu (nu tādam, kādu taisa tiem pīrāgiem ar uzlocītām malām)
  • Ābolus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs un ieklāj groziņā.
  • Saputo stingrās putās saldo krējumu ar vaniļu, iejauc kafijas krējumu. Tanī iejauc saputotās olas. Iegūto masu pārlej āboliem. Cep 45 min 175 grādos. Rezultātā iegūst savdabīgu ābolu plātsmaizi ar ļoti sulīgu un ”pufīgu” virspusi.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s