Es cepumus cepu salīdzinoši reti, jo man tie nekad tā īsti nesanāk (mīkstuma ziņā). Tomēr, kad nejauši uzgāju šo recepti, bija jāizmēģina, jo nosaukums jau vien ir ko vērts 🙂 Tā kā cepu pirmo reizi, diezgan strikti ievēroju sastāvdaļas, liku pat to vienu karoti piena, lai gan nezinu, ko tā dod. Tā teikt, jādara viss kā rakstīts, lai būtu zemestrīce 😀 Oriģināli recepti var atrast Delfi.
Sastāvdaļas:
- 120 g miltu (~8 ēdk.)
- 4 ēdk. kakao
- 4 tējk. šķīstošās kafijas
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 4 ēd.k. sviesta
- 12 ēdk. brūnā cukura
- 1 ola
- 100 g tumšās šokolādes (70%)
- 1 ēdk. piena
- pūdercukurs cepumu apvārtīšanai
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
- Bļodā sajauc miltus, kakao, kafiju, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
- Sakuļ sviestu, cukuru, olu un pienu
- Šokolādi izkausē ūdens peldē, nedaudz atdzesē un pievieno sviesta masai
- Sviesta masu pievieno miltu maisījumam un visu samīca (samaisa) kopā viendabīgā masā
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 20 min ieliek saldētavā
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. No mīklas veido nelielas bumbiņas (oriģinālajā recepte bija rakstīts, ka sanāks 20, man sanāca 21).
- Pūdercukuru uzber uz šķīvja biezā kārtā. Katru bumbiņu pavārta pūdercukurā vismaz 2 reizes (man pietika ar vienu) tā, lai nepaliek neviena tumšās mīklas laukumiņa un liek uz pannas.
- Cep 12 – 14 min, līdz cepumu virspuse ir nedaudz ieplīsusi. Cepumus pasniedz atdzesētus.
Atbalsojums: Krokainie šokolādes cepumi | thestoryofelza